„In the loop”. Sau cum sa faci din cal, magar.

Anul lansarii: 2009

Regizor: Armando Iannucci

Am fost intrebat de curând cum stau cu pamfletele. Prost; dar, ca sa umplu cumva golul rezultat in urma ideilor care nu-mi vin, va recomand acest delicios film care satirizeaza in mod stralucit politica americana si, mai ales, pe cea britanica. Ceea ce e pe undeva de inteles, intrucât Armando e scotian…

Sirul de incurcaturi politice porneste de la o declaratie in dodii a unuia din ministrii Majestatii Sale. „Razboiul e imprevizibil” zice Simon Foster, ministrul dezvoltarii internationale, si guguloiul de zapada e deja format. Pus sa rectifice, ministrul nu face altceva decât sa impinga usurel bulgarele la vale si sa mai si trancaneasca „pe inalte” intr-o zona periculoasa. Ca de obicei, incercarea de aplanare a scandalului nu aduce decât vâlvatai. Curând, in devalmasia creata de englezi se lasa târâti si americanii. Consilierii „actorilor principali”, la fel de paraleli si ei, nu fac decât sa intregeasca talmes-balmesul general. Urmeaza o cursa plina de peripetii pentru depistarea unei fantomatice comisii de razboi, ascunsa frumos sub un alt nume, mult mai „civil”.

Vizionând acest film, te apuca o senzatie de bine. „Va sa zica si pe la ei e cam la fel”, iti vine sa exclami.

Stiu ce-mi veti spune. Ca „In the loop” nu e decât un biet film.

Zau?

Dar de unde credeti ca s-a inspirat Armando?

Dintre filmele politice, fie ele comedii sau nu, aveti vreunul preferat?

11 responses to “„In the loop”. Sau cum sa faci din cal, magar.

 1. Pingback: „In the loop”. Sau cum sa faci din cal, magar. - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. Eh da, simpatizam o vreme cu filmele (si cartile) lui Michael Moore. 🙂 Dar se pare ca a fost un … val. Si ce e val … 🙂

  • Din nefericire cele mai multe lucruri din viata noastra sunt trecatoare. Desi ne imaginam ca vor fi pentru totdeauna, realizam ca este practic imposibil. Lumea se schimba de la o zi la alta, iar noi trebuie sa ne adaptam rapid, sa mergem mai departe fara lacrimi si regrete. Nu exista povesti fara sfarsit(asta ca o remarca amara la articolul precedent).

 3. E sunt adepta comediilor…romantice. 🙂 Comedii politice nu prea am vizionat, dar pentru orice exista un inceput in viata. 🙂 Asa cum exista si un sfarsit.

 4. s-au inventat si comediile politice? :))

 5. Dragos: musai o sa ma uit la el. Imi plac filmele politice mai serioase, dar si comediile in general, alaturi de recomandarea ta are toate atuurile necesare.

 6. @ coolnewz…ca valul trece 🙂

  @ Black Angel, bine ai revenit!

  @ dianatm, eu m-am distrat grozav, filmul merita vazut.

  @ Nice, sa stii ca merge si o comedie po0litica uneori. Iar filmul asta are la un moment dat si ceva care aduce a un fel de romantism.

 7. Comedii politice….dar avem propia drama politica in tara noastra,care devine uneori si comedie cand ”alesii tarii” nu stiu sa vorbeasca engleza….:)

 8. @ zuzu, important e sa vedem comedia 🙂

  @ Nice, cum de toate ti se intâmpla numai tie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s