Steaua in retur

Minusuri:

$ antrenorul. Asa cum mereu am spus, abia din retur se va vedea cu adevarat mana lui Stoichita la echipa, pana acum pregatirea din vara a lui Bergodi punandu-si amprenta pe jocul Stelei. Primele impresii cu noul antrenor? Jucatorii nu stiu ce sa faca pe teren, unde sa stea, jocul este haotic, previzibil si abunda in greseli=>antrenor submediocru. Time will tell if I’m wrong. Opinie personala:habar nu are sa organizeze defensiva.

$$ fragilitate fizica. Jucatorii nostri au o constitutie fizica plapanda, daca te uiti la unii abia sta tricoul pe ei, cu unele exceptii cad secerati precum spicele de grau la prima atingere. Baciu, Golanski si Kapetanos ce par mai solizi, in rest ceilalti par ca niste papusi, la fiecare contact cu adversarul, stelistii trebuie sa se adune de pe jos. Ingrijoratoare sunt accidentarile foarte grave, care de cele mai multe ori recidiveaza, scotandu-l pe respectivul jucator ani buni din circuit.

$$$ apararea sau Calcaiul lui Ahile. Aici putem remarca: nesincronizarea la offside, faulturi dese in apropierea careului, plasament defectuos si interventii intarziate =>jucatori usor de depasit(de ex “simpaticul” Bacila trece ca prin branza printr-o aparare stelista visatoare si inscrie un gol memorabil in poarta “cerberului” Zapata), mobilitate greoaie, interventii nesigure si hazardate, bazate pe devieri, loviri slabe, impingeri si suturi “sa inlature pericolul”.

$$$$ jocul aerian- ca si inexistent: majoritatea angajarilor aeriene sunt irosite, jucatorii nu stiu sa centreze, pasa este ori foarte inalta, ori la semi-inaltime sau nu are forta necesara sa treaca, centrarea se face dintr-o pozitie statica, nu din alergare sau dintr-o pozitie mobila(dand posibilitate adversarului sa se replieze si sa anticipeze faza). Stelistii nu stiu sa se plaseze in teren, atacantii sunt surprinsi mai mereu cu spatele la poarta sau intr-o zona dificila(unghi mort, departe de poarta). Ce ar mai fi de spus, ingrijoreaza slaba calitate a centrarii, care de putine ori vizeaza un jucator anume, aceasta se realizeaza la intamplare sau intr-o zona in care adversarii sunt superiori.

$$$$$ JOCUL IN GENERAL -lasa de dorit: pasele merg prost, in general se fac angajari scurte, maxim 15m, limitate si cu frecventa redusa. Intr-o actiune de atac, traseul mingii este relativ limitat la aproximativ 3-5 jucatori, iar numarul paselor este de maximum 5. Aspectul cel mai suparator este dat de preluari si asezatul mingii inainte de pasa/centrare, fiecare jucator avand nevoie de 2-3 atingeri pentru a stopa mingea si de alte 2-3 pentru a o aseza. Sutul de la distanta reprezinta o rara avis(Ov. Petre ce-si mai incearca norocul, si ca sa devenim putin nostalgici, ca tot se poarta, ne-am putea aminti de incercarile penibile de a inscrie de la distanta marca Lovin si de cele ceva mai aproape de tinta ale lui Ra2), rareori jucatorii au aceasta initiativa, nici macar cand sunt in situatii favorabile nu indraznesc sa-si asume responsabilitatea/sa-si incerce norocul, preferand sa scape repede de minge=> lasitate, frica, neincredere in fortele proprii. In aceste conditii, sutul lui Tanase din meciul cu ICA(concretizat pe tabela) ramane in analele fotbalului ca un act de curaj nemaivazut, in fapt, o incercare disperata de a iesi onorabil dintr-o situatie rusinoasa. Mai putem adauga de asemenea lipsa de viziune a unor jucatori(care trimit mingea in zone inchise ale terenului, unde de cele mai multe ori colegul sau se gaseste izolat si de unde cu greu se poate iesi), numarul mare de faulturi comise, asezarea paguboasa in teren, lentoarea, scaderea ingrijoratoare a calitatii tehnice a jucatorilor, putini fiind in stare sa dribleze sau sa obtina superioritate in urma unui act individual. Concluzii: absenta ideilor de joc, constructia inexistenta, lipsa de organizare. Sunt cautati jucatorii care pot realiza singuri o faza: Kapetanos, Szekely,Tanase.

$$$$$$ razboiul permanentizat patron-suporteri=> atmosfera deprimanta pe Ghencea, jucatorii resimtind din greu absenta publicului cald de altadata, lipsa incurajarilor, inlocuite cu scandari obscene pe toata durata celor 90 de minute la adresa patronului fiind greu digerate de acestia. Si lista poate continua.

Plusuri? 😯 Va las pe voi sa le identificati.

6 responses to “Steaua in retur

  1. Plus: O sa ajunga in B : ))) )) )): )) )) ) ))

  2. Ti se pare atât de buna analiza asta incât ai simtit nevoia sa o treci si aici? Bine ca nu ai denumit-o „scurta analiza”…

    Pe când un articol despre lacuri?

  3. Andrei: Da, dar ai uitat sa precizezi pentru cine este plusul asta. Asadar sa spunem oamenilor ca esti un simpatizant al echipei de pe locul 7. 😛
    Merci de vizita, te astept cu mare drag oricand. 🙂

  4. Dragos: Daca este buna sau nu las la aprecierea voastra. 😦 Despre lacuri nu stiu daca mai scriu, am cam epuizat subiectul, poate despre balti si mlastini la superlativ. :)))

  5. Pingback: Ganduri printre Stele « Nice's Blog

Lasă un comentariu