Amanta ploii

Dintr-o data norii plumburii maniosi impanzira cerul orasului rapus de arsita nefireasca a sfarsitului de primavara. Dar ce mai e firesc azi…? Nu ar fi mai precaut sa dau o fuga pana  acasa sa-mi iau umbrela?, ma gandesc, dar renunt rapid la idee, incurajandu-ma ca poate e doar o iluzie, ca poate nu vad bine, ca ma insel cand simt prezenta ploii la orizont.

E timpul sa parasesc incinta in care ma aflu si constat deloc surprinsa,  ba chiar usor amuzata, ca fantasma ploii devenise intre timp o realitate. Aveam doua posibilitati, fie sa raman acolo, fie sa infrunt dezlantuirea naturii. Cum perspectiva ramanerii in acel loc nu ma incanta prea tare, am ales varianta curajoasa, aceea a unei plimbari inedite sub stropii  binefacatori ai ploii de mai. Si iata-ma in postura mult visata, si anume de a aplica sfaturile din articolul de azi si de a  gasi placere in fiecare aspect al vietii mele,  nuante si culori noi, de a incerca o perceptie noua a lucrurilor banale ce-mi caracterizeaza existenta. Si ce poate fi mai banal decat o ploaie de mai? Una de iunie, imi veti spune, si cu siguranta va voi da dreptate.

Pentru o clipa am simtit ca lumea e a mea, singura pe strazi m-am bucurat de mangaierea catifelata a fiecarui strop ce-mi atingea cu inocenta fata, parul, camasa, am traversat fara sa-mi pese de consecinte fiecare balta ce-mi aparea in cale, mi-am simtit picioarele jilave in pantofii decupati si primul impuls a fost sa ma descalt, dar ar  fi insemnat sa  merg prea departe cu experimentul. Mirosea a curat, anticipatia schimbarii ma cutremura, puteam lesne intui ca nimic nu va mai fi la fel, ca vine nu doar vara si si o noua etapa a vietii mele. Am lasat ploaia calda de mai sa-mi curete sufletul, iar in final sa-mi deseneze un curcubeu.

.

Autor: Nice

15 responses to “Amanta ploii

 1. interesant titlu…ma duce cu gandul departe.frumos si articolul,mie imi place ploia,ma face sa ma simt linistita,imi racoreste creierul incins:))

  • Merci mult. 🙂 Titlul are si o explicatie, poate este necesar s-o dau acum pentru ca nu stiu daca reiese din articolas: eu ador Soarele, voi ramane pururea iubita lui, dar de data asta am simtit si farmecul aparte al ploii. Am acceptat „aventura” cu ploaia tocmai pentru ca mi-am propus sa fiu mai deschisa si sa incerc sa vad lucrurile cu alti ochi. 😉 😛 Creier incins :)))…imi suna cunoscut. 😀

 2. Si a desenat curcubeul? 😛

 3. Dragut si romantic …

 4. Pingback: Love addiction.. » Blog Archive » 1 Iunie.

 5. Mie mi-a adus aminte de piesa asta…

  Un iaz de linişte pentru o minte agitată.

 6. ce dor imi este de… curcubeu… si nu numai de el…

 7. buna! imi place foarte moolt chestia…si ma intreban daca vrei sa mi-o ”imprumuti” s’o pun intr’o poveste…fic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s